На 39 г. Крис Хемсуърг е постигнал всичко, за което човек

...
На 39 г. Крис Хемсуърг е постигнал всичко, за което човек
Коментари Харесай

Крис Хемсуърт спира да снима заради ген за Алцхаймер

На 39 година Крис Хемсуърг е постигнал всичко, за което човек може да мечтае - сполучлива и добре платена кариера, сплотено семейство с три деца, международна известност с помощта на филмите на Marvel и физическа форма, на която всеки би завидял. Но ненадейно изобретение накара артиста да премисли живота си и да разгласи, че се отдръпва краткотрайно от киното. Той научи, че има генетичен риск от Алцхаймер, оповестиха Би Би Си и " Гардиън ". Звездата от кино лентата " Тор " се подложи на проби като част от документалната поредност Limitless на Disney+, по която работи сега, и те демонстрираха нараснал риск за развиване на заболяването.

Хемсуърт сподели пред списание " Венити феър ", че проучванията удостоверяват неговия " максимален боязън " и прибавя, че ще се опита да предприеме " превантивни стъпки ". Той има две копия на гена Аполипопротеин Е4 - едно от майка си и едно от татко си, което прави сред 8 и 10 пъти по-вероятно да развие заболяването спрямо хората, които ги нямат. Подобен риск носят в ДНК-то си сред 2 и 3% от популацията на Земята.  " Това не е предетерминиран ген, само че е мощна индикация ", сподели артистът. " Мисля, че преди 10 години се смяташе за повече от определящ ". Дядото на Хемсуърт е с диагноза Алцхаймер и сега е на терапия.

" Не си депозирам оставката ", посочи Хемсуърт, само че прибавя, че новината " в действителност предизвика нещо в мен да желая да си взема отмора ".

" Ако погледнете към предварителната защита на заболяването на Алцхаймер, изгодата от защитните стъпки е, че те засягат останалата част от живота ви ", изяснява артистът. " Всичко е въпрос на ръководство на съня, напрежението, храненето, придвижването... Това са все инструменти, които би трябвало да се ползват поредно ". Заради Limitless Крис Хемсуърт изследва тялото си и методите да живее по-дълго и по-здравословно.

Първоначалният проект на сериала е бил артистът да получава всички резултати от генетични проби онлайн пред камерата. След диалог с един от лекарите на продукцията - Питър Атиа, основателят на поредицата Дарън Аронофски обаче е решил да му съобщи резултатите в диалог на четири очи. 

Звездата на " Марвел " получил опция да отстрани всевъзможни препратки към заболяването на Алцхаймер от шоуто, само че Крис Хемсуърт решил да включи своя генетичен риск, с цел да усъвършенства осведомеността и разбирането за нея.

На Крис Хемсуърт скоро следва да се появи на огромния екран във " Фюриоза " - продължението на кино лентата " Лудия Макс " на режисьора Джордж Милър. Снимките завършиха по-рано този месец. 

39-годишният артист посочи, че краткотрайното му отдръпване ще стартира, откакто завърши рекламното турне за Limitless. Той ще се прибере в Австралия, с цел да бъде повече време с партньорката си - актрисата Елза Патаки, и трите им деца.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР